A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához.

Céljait az Alapítvány kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával valósítja meg, de odafigyel a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is. Céljai között az épített örökség védelme is jelen van. Az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít az országhatárokon átívelő együttműködési programokra, a közép-kelet-európai népek közötti partnerségi kapcsolatok megerősítésére.

Az Alapítvány kuratóriuma olyan programokat hirdet meg, olyan pályázatokat ír ki, amelyek a fent említett célok megvalósulását szolgálják.

Az Alapítvány hivatalos partnere a MOL Románia, amely a MOL-csoport részeként a tehetséges ám ugyanakkor az egészségi problémákkal küszködő fiatalok felkarolását is társadalmi szerepvállalási politikája részének tekinti.

Az alapítvány kuratóriuma: Brîndușa ARMANCA, újságíró, egyetemi tanár ; Marius COSMEANU, szociológus és újságíró, GAZDA Árpád, az Alapítvány elnöke, újságíró, MOLNÁR-BÁNFFY Kata  az Alapítvány alelnöke, kommunikációs szakember, Marius TABACU, zongorista, dokumentumfilm-rendező, műfordító.

A Közösségért Alapítványról részletesen a http://pentrucomunitate.ro oldalon tájékozódhat.