2014.09.18

Felavattuk Barabás Miklós emléktábláját

Rendezvények Programok

Dálnokon, a Gál-kúria kertjében 2014. szeptember 18-án délután ünnepélyes keretek között felavattuk a kúria hajdanvolt leghíresebb lakójának, Barabás Miklós festőművésznek az emléktábláját.

Az avatóünnepség egyúttal a Barabás Miklós Központ nyitórendezvénye is volt, melyen a fenntartó A Közösségért Alapítvány kuratóriumának képviseletében Molnár-Bánffy Kata alelnök röviden bemutatta alapítványuk tevékenységét, elsősorban három pályázati programját, a tehetségtámogató, a gyermekgyógyító és a mentor programot. Beszédet mondtak: Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Kolozsi Tibor a Barabás Miklós Céh elnöke. Az emléktáblát Dálnok polgármestere, Bartók Ede Ottó, az alapítványt támogató MOL Románia képviseletében Ferencz I. Szabolcs, alelnök valamint a kuratórium elnöke, Gazda Árpád leplezték le.

A rendezvényen felléptek és felszólaltak az alapítvány támogatottjai, többek között a kézdivásárhelyi fúvószenekar, Bandi András fiatal fotóművész, Szőts Botond, zongorista, Imre Emil gyorskorcsolyázó, Bogyó Mária korcsolyaedző és többen mások. A frissen felújított épület és az emléktábla megáldására a dálnoki református lelkipásztort, Marosi Károlyt kértük fel.

A jóhangulatú rendezvényen mintegy százötvenen tették tiszteletüket, többek között a Gál-család leszármazottai, Dálnok község elöljárói, az Erdélyi Művészeti Központ kurátorai, valamint a Közösségért Alapítvány munkatársai és támogatottjai.

Programok
csütörtök

Felavattuk Barabás Miklós emléktábláját

Dálnokon, a Gál-kúria kertjében 2014. szeptember...